Kinesisk nytår

I henhold til den kinesiske kalender er den 3. februar begyndelsen på foråret.
Den 11. februar fejres den kinesiske nytårsaften. 
Med andre ord; 12. februar siger vi virkelig farvel til rotteåret 2020 og tager hul på Okseåret 2021.

Kinesisk kalender

Den traditionelle kinesiske kalender er blevet brugt i Kina i mere end to tusind år. Den adskiller sig fra den vestlige kalender, fordi den kinesiske kalender ikke kun inkluderer forholdet mellem jorden og solen, men også forholdet mellem jorden og månen.

Kina har været en landbrugscivilisation siden oldtiden. Det gamle Kina har en komplet historie med astronomiske observationer og optegnelser i mere end to tusind år.  Folk bruger karakteristikaene for de tolv dyrearter på jorden for at svare til de ti specielle optagelsessymboler på himlen til at udtrykke og registrere cyklusloven om tid, rum og naturændringer. 
Det kom til den konklusion, at “Mennesker følger jorden, jorden følger himlen, himlen følger Tao, og Tao følger naturen”.
(“Tao” er Lov om ændring)

Denne konklusion er baseret på ærbødighed for naturen, som er blevet brugt i kinesisk kultur. Det bruges også til at spekulere i loven om energi og klimaforandringer mellem himmel og jord.  De regelmæssige ændringer i en lille cyklus på tolv år og en stor cyklus på tres år styrer vores daglige liv.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilje og styrke

Oksens år er et godt år! Vi kan trække på oksens styrke og vilje til at tackle vores hårdeste problemer.

Vi ser frem til Coronavirussens forsvinden i Oksens år, og vi vil vende tilbage til et normalt liv.

For at vi kan starte godt på Okseåret, skal vi først huske at passe godt på vores kroppe i denne sæson – øg proteinindholdet i mad, få frisk luft og solskin og tag ofte et varmt fodbad.