akupunktur behandling med nåle

Akupunktur

​Akupunktur er en traditionel, kinesisk behandlingsform, som har været brugt i mere end 5000 år.

​Akupunktur bygger på en holistisk menneskeopfattelse, hvilket vil sige, at mennesket er et helt individ. Derfor er det vigtigt for os at få så meget information om patienten som muligt for at stille den mest optimale diagnose. Patienten vil derfor få stillet en lang række spørgsmål vedrørende sin helbredsmæssige tilstand, inden vi udfører behandling med akupunktur på vores klinik i Odense.

​Behandlingen med akupunktur foregår ved, at der stikkes meget tynde, sterile engangsnåle i bestemte akupunkturpunkter. Punkterne er via meridianbanerne forbundet med organerne. Ved påvirkning af et akupunkturpunkt påvirkes livsenergien for på den måde at genoprette ubalancer i meridianernes energiforløb.

Reaktioner ved Akupunktur

Akupunktur er uden bivirkninger, men der kan forekommer reaktioner i kroppen, mens nålene sidder i – f.eks. ømhed, prikken, snurren, kulde eller varme. Efterfølgende kan evt. opleves en behagelig træthed/afslappethed eller måske fornyet energi.

​Efter endt behandling kan reaktionerne være forskellige. Indre ro, velvære og overskud, døsighed eller træthed, smertereduktion, bedring af symptomer.

​Blå mærker kan opstå efter akupunktur, hvis små ikke synlige hudvener gennemstikkes. Mærkerne forsvinder hurtigt igen og har udover kosmetisk irritation og let ømhed ingen betydning.

drik et glas vand efter behandlingen, fx akupunktur

Behandling med akupunktur

Behandling med akupunktur benyttes i en lang række tilfælde. WHO har offentliggjort en liste over forskellige lidelser, som behandlingen har indvirkning på. Se uddrag af listen her.

Efter en behandling bør man:

  • ​Drikke et glas tempereret vand inden for den første halve time
  • ​Undgå kolde bade (vinterbadning, koldvandsbassin) samme dag
  • Følge kostråd og øvrige vejledninger der er anvist

Nålesyge

Ca. 1% af akupunktur-behandlede personer har under behandlingen følt sig utilpasse. Kinesiske læger kalder det ”nålesyge” og det kan sammenlignes med køre- og søsyge. Det er ikke farligt, blot lidt ubehageligt.

​En anden form for ”nålesyge” kan opleves, hvis patienten ved første behandling med akupunktur er meget nervøs, eller kroppen generelt er meget svækket.

​Er man ved behandlingens start meget sulten, stresset eller træt, kan det ligeledes medføre kvalme, hjertebanken, svimmelhed, ”klamme hænder” og svedeture.

Når nålene er fjernet og man har drukket et glas tempereret vand, er evt. ubehag overstået, og der vil ikke være yderligere bivirkninger. Det er ikke givet, at du får ubehag ved hver behandling – det kan være at det kun forekommer første gang.

Det er generelt en sikker og bivirkningsfri behandling (Sundhed.dk, kilde)